Utprøvingsdager i Læringsfabrikken

29. og 30. november ble det gjennomført utprøvingsdager for 10. trinnselever i distriktet vårt. 

null - Klikk for stort bildeArild og Jon gjennomførte sveising med alle elevene. Tonje Sivesindtajet Til sammen 300 10. klassinger har fått et innblikk i utdanningstilbudet ved Raufoss videregående skole i løpet av disse to dagene. 

Stor interesse for TAF

For TAF teknologi- og industrifag sin del var det stor interesse med 70 påmeldte elever. Det har også for første gang blitt markedsført inn mot gamle Hedmark, og derfor hadde vi også besøk fra Brumunddal, Moelv og Hamar disse dagene, forteller TAF-lærer Tonje Sivesindtajet.

Besøk fra Kunnskapsdepartementet

Sindre Lysø, statssekretær for kunnskapsminister Tonje Brenna og leder for utvalget for nasjonalt senter for yrkesfag var også til stede sammen med Kristin Evensen, seniorrådgiver i Kunnskapsdepartementet.

null - Klikk for stort bilde2TAF-elev Mina med Kristin Evensen fra Kunnskapsdepartementet. Vegar Sommerstad

null - Klikk for stort bilde2TAF-elev Sigurd med statssekretær Sindre Lysø. Vegar Sommerstad

Informasjon og bedriftsbesøk

10. klassingene fikk først informasjon om TAF og informasjon fra Opplæringskontoret for Industrifag Innlandet. Lærer Rune Hanserud fortsatte med å gi et lite innblikk i hva realfagene på TAF består i. Elvene fikk besøke Kongsberg Automotive hvor de ble orientert om fagretninger som CNC-maskineringsfaget, produksjonsteknikkfaget og industrimekanikerfaget, de tre fagretningene Kongsberg Automotive tilbyr for TAF.

Gode veiledere fra 2TAF

I Læringsfabrikken ble elevene delt inn i grupper hvor de fikk besøke ulike stasjoner. Her fikk de kyndig veiledning av rutinerte og flinke Vg2 TAF-elever. Elevene på Vg2 TAF hadde regien også på slutten av dagen, hvor de presenterte sitt fag og sin bedrift, samt oppfordret til spørsmål fra 10. klassingene. 

Vi takker for to vellykkede utprøvingsdager og håper på mange søkere til høsten 2023.

null - Klikk for stort bildeNikolai og Simeon demonstrerte og viste frem manuell maskinering. Tonje Sivesindtajet

null - Klikk for stort bildePål Mikkel og Jonas demonstrerte sveiseroboter. Tonje Sivesindtajet

Les mer om TAF.