Kameraovervåkning og programmering i 3DEL

Våre dyktige elever ved Vg3 dataelektronikk har i en periode jobbet med et prosjekt på skolens ambulanselab.

Bestillingen fra ambulanseteamet var å få mulighet til å følge elevene i praksis fra hendelsen oppstår i hjemmet til pasienten er levert på akutten, med muligheter for veiledning underveis.

Fokus på bærekraft

Under kyndig veiledning fra faglærer Karl Petter Toldnes har elevene lagt opp all kabling og programmert utstyret til å fungere optimalt. De har gjort flere justeringer underveis etter testing fra oppdragsgiver. 

Her har elevene tenkt bærekraft, og i den forbindelse har de brukt utdatert og kassert konferanseutstyr. De har hentet inn skjermer fra IKT-avdelingen. 

Det eneste som er en investering, er to kameraer og en liten PC. Prosjektet har også involvert mekanisk avdeling som har laget braketter for oppheng av høyttalere og kamera. 

To PC-skjermer - Klikk for stort bildeLæreren sitter i eget rom og følger med på hva elevene gjennomfører under en simulert hendelse. Systemet gir mulighet for toveis kommunikasjon. Tonje Sivesindtajet

Oppfølging og evaluering

Læreren kan følge opp hendelsen som oppstår i hjemmet, videre med pasienten inn i ambulansesimulatoren til pasienten leveres på akuttmottaket. 

Læreren kan videre lagre opptaket og elevene kan i etterkant reflektere og vurdere egen innsats og komme med forbedringer til neste runde. 

Lage brukermanual

Elevene i 3DEL, Artur, Kristoffer og Ahmedsadik har gjort en super jobb i dette prosjektet. Nå skal de lage en brukermanual slik at alle kan bruke systemet på riktig måte. Dette prosjektet omfatter flere av kompetansemålene og elevene er stolte over arbeidet som er utført. 

Tusen takk til 3DEL-gjengen for godt utført oppdrag og takk til ambulanseteamet for bestillingen. 

Tekst: Tonje Sivesindtajet, avdelingsleder TIF og EL