2AMB i øvelse på Starum

Elevene som går Vg2 ambulansefag brukte siste skoledag før sommerferien til deltakelse i viktig øvelse.

null - Klikk for stort bildeMartine blir tatt vare påHvert år arrangerer Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap ved Starum leirkurs for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Kursdeltakere fra hele verden

Kurset er for mennesker fra hele verden som har som jobb å støtte og beskytte flyktninger. I den forbindelse har de en dag med øvelser, og våre ambulansefagselever ble forespurt om å bistå som markører.

Lang og lærerik dag

Torsdag 15. juni stilte Vg2 ambulansefag opp på Starum kl. 06.30. Det ble en lang dag, oppdraget varte frem til kl. 18.00. Åtte av elevene fikk spille skadet i en fiktiv bilulykke langt inne i skogen, mens de resterende elevene fikk spille flyktninger i en fiktiv flyktningeleir i Kongo hvor to rivaliserende opprørsgrupper også holdt til. Kursdeltakerne var delt inn i grupper, og reiste rundt fra post til post for å løse forskjellige utfordringene de kan møte på i sin jobb. 

Det ble en lang og varm dag med mye venting, men også en spennende og lærerik dag. Elevene fikk masse velfortjent skryt for sin fantastiske innsats med å levendegjøre de forskjellige scenarioene. 

null - Klikk for stort bildeFlyktningleiren

null - Klikk for stort bildeDebriefing der elevene ga tilbakemeldinger og veiledning på engelsk

Se flere bilder fra øvelsen på vår Facebook-side.

Tekst og foto: Kai Frode Borgedal