Skoledag i kjøttbua

Vg1 restaurant- og matfag har hatt kjøtt som tema den siste tiden. 

Elever i kokkeklær står på  - Klikk for stort bildeKonsentrerte elever med Hans Petter i Kjøttbua Turid Svalund Angiuli

Besøk fra Nortura

Tirsdag denne uka var Hans Petter Rasmussen fra Nortura besøk hos restaurant- og matfagelevene som går Vg1. Elevene fikk dra nytte av Hans Petters dybdekunnskap om råvaren kjøtt,  kjøttindustrien og yrkene slakter og kjøttskjærer. 

Elevene delte en forpart av okse i forskjellige stykningsdeler. Og til lunsj ble det selvfølgelig en skikkelig juicy burger med masse godt tilbehør. Det ble en flott og lærerik dag, og flere av elevene ble nysgjerrig på kjøttbransjen.

Elever i kokkeklær deler opp kjøtt på arbeidsbenk - Klikk for stort bildeElevene i gang med å dele opp oksen Turid Svalund Angiuli
Elever i kokkeklær deler opp kjøtt på arbeidsbenk - Klikk for stort bildeFull aktivitet i kjøttbua Turid Svalund Angiuli
Kjøtt i stykningsdeler på benk - Klikk for stort bildeOksen i stykningsdeler Turid Svalund Angiuli
Burgere med ost i bakk - Klikk for stort bildeNoe av kjøttet endte i burgere til lunsj Turid Svalund Angiuli