Snart lærlinger

Vg2 elenergi og ekom-elevene har fått et innblikk i mulighetene de har fra høsten 2024. 

2ELE har hatt besøk av Anders Laache Ingvaldsen fra Lærlingsenteret Innlandet som snakket om YFF (yrkesfaglig fordypning), søknader til læreplass og mulighetene som ligger foran elevene. 

Elever i klasserom - Klikk for stort bilde2ELE har hatt besøk fra Lærlingsenteret Innlandet og INELTA Tonje Sivesindtajet

Samarbeid med lokal bedrift

Litt av bakgrunnen for besøket var også å presentere tavlemontørfaget. Petter Ulsrud og Mikkel Brendbakken fra INELTA (Innlandet Elektrotavler AS) var på plass for å presentere sin bedrift. De satser på å ta inn lærling fra høsten 2024.

Innlandet Elektrotavler AS, tilbyr lavspenningstavler i alle varianter. Montørene har lang erfaring innen elektro- og automasjonsfaget. Bedriften tar for seg følgende produkter: hovedtavler, underfordelinger, ferdigbygde sikringsskap, automasjonstavler, ladeskap og tennskap. På Østlandet bistår de med anleggsbefaring og renovering av tavler på stedet. Samtlige tavler produsert hos Innlandet Elektrotavler AS gjennomgår rutinekontroller og egen sluttkontroll i henhold til kravene i NEK 6143. 

Dette er en liten og lokal bedrift som kan gi våre elever et godt innblikk i faget. Vi ser frem til et godt samarbeid med INELTA.

Tekst: Tonje Sivesindtajet, avdelingsleder TIF og EL