Tilbake på skolekjøkkenet

Restaurant- og matfagavdelingen er godt i gang igjen på skolen etter to måneder med hjemmeskole.

Klikk for stort bildeBlid gjeng tilbake på kjøkkenetTurid Angiuli, lærer på restaurant- og matfag, forteller at både elever og lærere synes det er godt å komme tilbake igjen på skolen.

Fokus på smittevern

Temaene på kjøkkenet den siste uka har vært 17. mai og grilling. Hygiene er alltid viktig på et kjøkken, men med tanke på dagens smittevernregler, vaskes hender ekstra grundig og alt som blir berørt desinfiseres.

Praksis på eget kjøkken

De siste to månedene har elevene hatt praksis hjemme på kjøkkenbenken. De har fått matvarekasser med varer til å lage både forrett, hovedrett, dessert, og forskjellig bakst. I forkant har de planlagt hvilke retter de skal lage og satt opp en kjøreplan for dette. Hele prosessen har blitt dokumentert med bilder og logg. Dette har elevene (og familiene) likt veldig godt, men elevene synes allikevel at det aller beste er å lage mat på skolen. Temaene i løpet av hjemmeskoleperioden har blant annet vært påske, grilling, bakst til fest, hverdagskost og 17. mai.

Følg gjerne avdelingens Instagramkonto: @restaurant_og_matfag_raufoss