Sveits neste for Oscar

TAF-elev Oscar Fjeld har fått et ettårig engasjement ved CERN i Sveits.

Oscar avsluttet nylig fireårig skolegang på TAF (tekniske allmenne fag) ved Raufoss videregående skole. CERN er den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning.

Forskningssamarbeid

Organisasjonen har til formål å støtte samarbeidet mellom europeiske land innenfor forskning i elementærpartikkelfysikk, kjernefysikk og kjernekjemi. Det europeiske laboratoriet for partikkelfysikk bruker noe av den mest avanserte teknologien for å studere verden på et fundamentalt nivå. Her finner man også anlegget LHC (Large Hadron Collider), som er verdens største og mest kraftige partikkelakselerator.

Verdifull erfaring

Oscar Fjeld - Klikk for stort bilde Reed foto Oscar er nyutdannet industrimekaniker, og et av programmene på CERN er rettet nettopp mot teknikere som får jobbe på forskjellig anlegg. Oscar vil få en verdifull erfaring med noe av verdens mest avanserte teknologi. Han skal jobbe med nTOF «neutron time of flight», som er et anlegg som jobber med å studere interaksjoner mellom nøytronkjerner.

Tidligere har Olav Magnus Knutsen, som også er tidligere TAF-elev, hatt et opphold ved CERN.

Vi gratulerer og ønsker Oscar lykke til med et spennende opphold i Genève.

Les mer om CERN.