Praktisk prøve på kjøkkenet

I år ble det ingen praktisk eksamen for Vg2 kokk og servitørfag. Men en praktisk prøve har de allikevel vært igjennom.

Elevene fikk en case hvor de skulle jobbe som kokk eller servitør ved Brasserie Rustica.

Inspirert av sommer

Praktisk prøve 2KOS juni 2020 - Klikk for stort bildeKokkene skulle lage en to-retter ut fra en råvareliste. Rettene skulle ha preg av sommer, og de måtte også tilpasses saltredusert kost og cøliaki. Servitørene skulle dekke fem bord, lage to sommerlige aperitiffer, tilberede varme kaffedrikker og utføre service til sine gjester.

Fokuserte elever

Elevene måtte også takle et scenario hvor en gjest fikk et illebefinnende. Fokuserte elever, godt forberedte med arbeidsplaner, oppskrifter, fremgangsmåter og begrunnelser gjorde at alle leverte meget bra og det lover godt for bransjen vår, forteller lærer Turid Angiuli.

Praktisk prøve 2KOS juni 2020 - Klikk for stort bilde

Foto: Turid Angiuli