Lokale koronatiltak på bussene

Smittenivået varierer fortsatt fra kommune til kommune, noe som gjør at tiltakene på bussene også varierer og kan endre seg raskt. Få full oversikt her.

Innlandstrafikk - Klikk for stort bildeFramdøren er stengt igjen på busser som kjører i Elverum og Hadeland.

Det kjøres med åpen framdør i Lillehammer-regionen, Midt-Gudbrandsdal og nord i Østerdalen. Se full oversikt lenger ned i artikkelen.

Vi oppfordrer alle som kan til å kjøpe billett på forhånd, enten i billett-appen eller som SMS-billett.

Vi ber alle våre reisende vise ekstra hensyn og ta sine forhåndsregler. Vi anbefaler at du bruker munnbind når du ikke kan holde en meter avstand. I henhold til nasjonale råd for smittevern kan du sitte skulder ved skulder i bussen, men unngå ansikt mot ansikt og ståplass.

Åpen framdør

Framdøren er åpen på busser i følgende regioner:

• Nord-Gudbrandsdal
    • Linjer som kjøres av Lesja Bilruter i kommunene Lesja og Dovre, linje 144 og 235.
    • Linjer som kjøres av Trønderbilene Gudbrandsdal i Sel, Vågå,  Lom og Skjåk
  • Lillehammer-regionen
    • Alle linjer som kjøres av Unibuss i kommunene Lillehammer, Øyer og Gausdal
    • Dette inkluderer bybusser i Lillehammer B1-B8, regionlinje 140 Lillehammer-Segalstad bru-Svingvoll og 141 Lillehammer-Hafjell-Tretten, skibusser linje 500 Nordseter, 501 Sjusjøen og 502 internbuss i Hafjell, og lokallinjer i 500-serien
  • Land
    • Lokallinjer som kjøres av Etnedal Bilruter i kommunene Etnedal og Sør-Aurdal, linje 309-331.
  • Midt-GudbrandsdalLokallinjer som kjøres av Ringebu Bilruter, linjenummer 240-255.
    • Linje 142 Lillehammer-Bismo, som kjøres av Trønderbilene og Ringebu Bilruter
  • Nord-Østerdalen
    • Alle linjer som kjøres av Trønderbilene.

Stengt framdør

Framdøren er stengt på busser i følgende regioner:

• Sør-Østerdalen
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene
  • Gjøvik-regionen
    • Alle linjer som kjøres av Vy Buss Gjøvik, B41-B47, regionlinjer 100 Gjøvik-Hamar, 102 Gjøvik-Lillehammer, 103 Lillehammer-Gjøvik-Hønefoss og 110 Gjøvik-Dokka-Fagernes og lokallinjer 400-406 og 419-426
    • Alle lokallinjer som kjøres av Snertingdal Auto, linje 410-416
  • Hamar-regionen
    • Alle linjer som kjøres av Vy Buss
  • Valdres
    • Regionlinje 110 og 138
  • Kongsvinger-regionen
    • Alle linjer som kjøres av Vy Buss, inkludert B-linjer
    • Regionlinje Kongsvinger-Charlottenberg
  • Hadeland
    • Alle linjer som kjøres av Trønderbilene

Kjøp billett på forhånd

Innlandstrafikk oppfordrer alle som kan til å løse billett selv om framdøren er stengt.

Se informasjon om hvordan du kan kjøpe billett her.

Billettering på skoleruter

Reiserådene gjelder også på skolerutene.

• Skoleelever med krav på gratis skoleskyss tar med seg skysskortet som vanlig, men er framdøra stengt oppbevares kortet kun for kontroll.
  • Skoleelever som ikke har krav på gratis skoleskyss, anbefales å gå eller benytte annen transport dersom dette er mulig. De som benytter bussen løser billett som andre ordinære passasjerer, via app, sms, eller Innlandskort med periodebillett som må startes på et salgskontor (der framdøra er stengt).

Reiseråd

Vi takker alle reisende for at dere fortsatt viser hensyn og følger helsemyndighetenes råd og anbefalinger, både fra FHI (Folkehelseinstituttet) og lokalt for hver kommune. Endringer kan skje fort, så vi oppfordrer deg til å følge med på hvilke tiltak som gjelder der du benytter buss:

Se reiseråd for kollektivtrafikken

Mer informasjon

Ta kontakt med oss på tlf: 02040 eller send oss e-post på post@innlandstrafikk.no

Takk for at du fortsatt viser hensyn!