Fra rødt til gult nivå

Raufoss videregående skole går over til gult tiltaksnivå fra tirsdag 18. januar.

Klikk for stort bilde Mostphotos Regjeringen anbefaler at alle videregående skoler skal være på grønt tiltaksnivå, men at kommunene må gjøre egne vurderinger av situasjonen lokalt og sette tiltaksnivået deretter.

På grunn av smittesituasjonen i Vestre Toten kommune har kommuneoverlege Jens A. Mørch bestemt at vi skal være på gult nivå inntil videre.

Vanlig timeplan fra tirsdag

Det har tidligere blitt sendt ut en plan for mandag og tirsdag i uke 3, og vi skal følge denne planen på mandag. Dvs. at det blir rødt nivå mandag 17. januar. Noen unntak fra dette er avtalt mellom avdelingsleder og klassene det gjelder. De klassene som skal møte på skolen mandag, skal møte opp i sitt vanlige klasserom. Fra og med tirsdag 18. januar skal alle timer foregå som vanlig for alle på skolen.

Hva gjelder ved gult nivå?

• Ingen syke skal møte på skolen.
  • God hygiene og forsterket renhold.
  • Kontaktreduserende tiltak:
    • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming).
    • Hele klasser kan ha undervisning sammen.
    • Elever bør ha faste plasser i hvert klasserom eller faste samarbeidspartnere/-grupper.
    • Hold i utgangspunktet én meters avstand i friminutt og pauser.
    • Unngå trengsel på vei inn og ut av undervisningslokalene, i garderober og på toaletter.
    • Ansatte kan veksle mellom klasser, men bør holde avstand til elever så langt det er mulig.
    • Avstand mellom ansatte (minst én meter) i alle situasjoner.
    • Unngå trengsel og store samlinger.
  • Bruk munnbind der en meters avstand ikke kan opprettholdes, spesielt på kollektivtransport.
  • Kantina vil være åpen for salg av ferdige pakkede porsjoner. Frokost blir fortsatt ikke servert.

Les mer om smittevern ved videregående skoler på Utdanningsdirektoratets nettsider.