Brobygging for BUA-elevene

Fredag i forrige uke sto kommunikasjon og samhandling i fokus for elevene som går Vg2 barne- og ungdomsarbeider (2BUA).

Dagen startet med teori og gjennomgang av kompetansemål; elevene skulle kunne gjøre rede for hva som kjennetegner arbeid i gruppe. De skulle lære om ulike typer grupper og hvordan de fungerer, ulike roller i grupper og hvordan de kan gi læring av sosial kompetanse.

Praktisk oppgave

Etter teorien var det klart for en praktisk oppgave hvor elevene skulle bruke teorien de hadde lært. Målet var å se hvordan kommunikasjon og samhandling dem imellom kan føre til en god gjennomføring av en gitt oppgave.

Oppgaven besto i å lage en bro av gjenstander de fant ute eller inne. Broen ble vurdert etter lengde og utseende og om den kunne stå. Elevene vise både engasjement og kreativitet, og de hadde gode refleksjoner etter at arbeidet var ferdig, forteller BUA-lærer Lene Maria Larsen.

Brobygging 2BUA - Klikk for stort bilde

Foto: Lene Maria Larsen