Restaurant- og matfag

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat?

To servitører står ved dekket bord med hvert sitt brett med glass på - Klikk for stort bilde

Hvem passer studiet for?

Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du må være kreativ og nøyaktig, og flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre. Du må være serviceinnstilt og kunne takle stress på en god måte. 

Hva lærer du?

  • kost og ernæring
  • bruk og behandling av råstoffer
  • matproduksjon og produksjonsprosesser
  • planlegging og tilberedning av ulike matretter
  • norske og internasjonale mattradisjoner
  • dekking av bord og servering
  • etikk og kunde-/gjestebehandling

Eksempler på hva du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk
  • servitør
  • ferskvarehandler
  • baker, konditor
  • fagarbeider i næringsmiddelindustrien
  • pølsemaker, slakter, kjøttskjærer

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Skolens tilbud på Vg2:

Skolens tilbud på Vg3: 

Hvorfor velge restaurant- og matfag?

Se filmene hvor Camilla, Adrian, Kjersti og Erik forteller deg hvorfor de valgte RM.

Slik søker du