
Hvem passer studiet for?
Restaurant- og matfag gir deg en smakfull start på en spennende karriere. Du lærer om matlaging, servering, ernæring og bærekraft – og får jobbe praktisk fra dag en. Trender som street-food, plantebasert mat og bærekraftig produksjon er en del av hverdagen.
Du kan jobbe på restaurant, bakeri, hotell, eller i matindustrien – i Norge eller utlandet. Faget passer for deg som liker tempo, samarbeid og kreativitet.
Du lærer om hygiene, råvarer, kundeservice og matglede. Det er mange veier videre – både fagbrev og høyere utdanning. Her får du både smak og mening i arbeidsdagen!
Hva lærer du?
- matlaging og produksjon av mat og drikke
- kundebehandling og service
- råvarekunnskap og ernæring
- bærekraft og hygiene
- kreativitet og samarbeid
- yrkesstolthet og faglig utvikling
Hva kan du bli:
- kokk eller servitør
- baker eller konditor
- slakter eller pølsemaker
- matros i sjømatnæringen
- fagarbeider i industrimatproduksjon
- forberedt til videreutdanning til f.eks. ernæringskokk, barista, eller hotellfaglig ledelse.
Skolens tilbud på Vg2:
Skolens tilbud på Vg3:
Hvorfor velge restaurant- og matfag?
Se filmene hvor Camilla, Adrian, Kjersti og Erik forteller deg hvorfor de valgte RM.
Slik søker du
Du søker, får svar og svarer på tilbud i Vigo. Du må søke opptak hvert år.
Søk på vigo.no
Søknadsfrist
1. februar
For søkere som har krav på individuell behandling av søknaden sin, og søkere med fortrinnsrett til videregående opplæring.
1. mars
Ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass.
Hvordan søker du i vigo? Se video