Studiespesialisering

Har du et ønske om å fordype deg i teoretiske fag? Ønsker du en høyere utdanning på høgskole- eller universitetsnivå? På studiespesialisering ved Raufoss videregående skole får du en utdanning som gjør deg rustet til videre studier ved universitet eller høgskoler.

Jørgen Skaug

Her lærer du om:

• Det første året tar du felles allmenne fag som matematikk, norsk, engelsk, geografi, gym, samfunnsfag og naturfag. Du må velge om du vil ta teoretisk matte eller praktisk matte. Om du planlegger å studere realfag etter videregående skole, må du ta teoretisk matte. Du må ha et fremmedspråk i tillegg til engelsk. Raufoss videregående skole tilbyr spansk som andre fremmedspråk.
  • Det andre og det tredje året skal du fordype deg i enten realfag eller samfunnsfag. Vi er stolte av å kunne tilby deg den samme faglige fordypning i realfagene som elevene på teknisk allmennfag (TAF) får.

Hvorfor gå studiespesialisering på Raufoss?:

• Studiespesialisering gir deg generell studiekompetanse og mange muligheter for videre studier ved universitet og høgskoler.
  • Du vil bli godt forberedt til høyere studier.
  • Du kan velge programfag innen realfag og samfunnsfag.
  • Raufoss er en forholdsvis liten skole hvor du blir sett, og du vil ikke forsvinne i mengden.

Eksempler på hva du kan bli:

• Lærer, sykepleier, veterinær, barnevernspedagog
  • Jurist, økonom, leder