Tur til Hågår observatorium

Hågar observatorium mars 2018 - Klikk for stort bildeHågar observatorium mars 2018 Anita Lyngve 8. mars 2018 var fysikk 1-klassen på besøk på Hågår observatorium på Eina.

Hågar observatorium mars 2018 - Klikk for stort bilde Anita Lyngve

Astrofysikk

De siste fire ukene har fysikk 1-klassen ved Raufoss videregående skole jobbet med emnet astrofysikk. I den anledning tok lærer Anita Lyngve med seg elevene til Hågår observatorium på Eina.

Vellykket tur, tross dårlig sikt

Elevene fikk først en to timer lang undervisning om objekter i verdensrommet og stjernebilder, før de avsluttet besøket med en tur opp i observasjonstårnet. D

- Dessverre var det snøvær denne kvelden, så vi fikk ikke sett noe gjennom teleskopet, forteller Anita.

Elevene var allikevel enige om at det var et vellykket opplegg, tross dårlig vær.

Sist oppdatert 18.10.2018