Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Sølv i skole-NM

Hans Melvin Olstad og Martin Simengård - Klikk for stort bildeHans Melvin Olstad og Martin Simengård Reed foto Før påske deltok Hans Melvin Olstad og Martin Simengård i skole-NM i automasjon. Det endte med en flott sølvmedalje.

Marius og Hans Melvin i gang med første oppgave - Klikk for stort bildeMarius og Hans Melvin i gang med første oppgave Tore Markengbakken Fjerde og siste oppgave for Hans Melvin og Marius - Klikk for stort bildeFjerde og siste oppgave for Hans Melvin og Marius Tore Markengbakken NM ble arrangert på Borg videregående skole i Sarpsborg.

Fire forskjellige oppgaver

Det ble en lang dag for Martin og Hans Melvin denne torsdagen. De hadde fire forskjellige oppgaver foran seg da de tok fatt på dagen.

Første oppgave

Den første oppgaven var mekanisk. Der skulle de tilpasse en brakett som det skulle festes en føler på som videre skulle festes på en modell. Så her måtte de både målsette, borre og gjenge opp hull etter tegninger.

Andre oppgave

Denne oppgaven besto i å stille inn parametere på en PID-regulator for å regulere væskestrømmen på modellen.

Tredje oppgave

Dette var en ren programmeringsoppgave på en modell. Her skulle de få en kloss til å bli plukket opp av en arm for så å bli levert på andre siden. Dette skulle da gjentas sammenhengende med tre klosser slik at det ble en sekvens av det.

Fjerde oppgave

I siste oppgave skulle deltagerne koble til kabler til en motorstyring med en frekvensomformer som det også måtte stilles inn riktige parametere på.

Jevnt om gullet

Tolv lag deltok i NM (to på hvert lag). Alle lagene hadde kvalifisert seg i en fylkeskonkurranse på forhånd. Lagene ble målt på mange punkter som måtte være riktig utført i hver oppgave. Hvis et lag hadde alle punktene riktige, ville de i tillegg få tidspoeng hvis de brukte mindre tid enn det som var avsatt til oppgaven. På alle oppgavene var det satt av maks en time. Martin og Hans Melvin hadde alt riktig på alle oppgaver og endte altså opp med en fantastisk sølvmedalje. De ble kun slått med noen få sekunder av laget som vant. Vi gratulerer!

Sist oppdatert 25.04.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering