Praksis i Cork

Jørgen Østby Malterud - Klikk for stort bildeJørgen Østby Malterud Mina O. Sandvold Jørgen Østby Malterud, kontorlærling ved Raufoss videregående skole, er over halvveis i sitt praksisopphold i Cork.

Jørgen Østby Malterud - Klikk for stort bildeJørgen Østby Malterud Mina O. Sandvold I starten av januar reiste Jørgen til Cork i Irland. Foran han lå 14 uker med praksis ved CDGA Engineering. Praksisoppholdet er organisert av Internasjonalt servicekontor.

Besøk fra Raufoss

Forrige uke var Jørgens faglige leder, Mina O. Sandvold, på besøk i Cork. Hun forteller selv fra turen.

Etter mellomlanding på Heathrow, gikk turen videre med Air Lingus til Cork. Det er grønt der, i mars blomstrer påskeliljene, et vakkert skue for oss som kom fra snøen her i området. Irland byr på sin gjestfrihet. De er vennlige og imøtekommende på mange vis. Margaret og Irene i Green Horizons bisto oss under oppholdet. Margaret har hovedansvar for kontoroppgaver og boliger for ungdommer som de tar imot. Irene bygger nettverket med bedriftene og skaffer arbeidsplasser.

Flere lærlinger i Cork

Fire lærlinger fra vårt område har praksis i Cork, to fra Hedmark og to fra Oppland. Jørgen er eneste kontorlærling. Barne- og ungdomsarbeiderlærlingene var i barnehager i byen og på montessoriskole. Helse- og oppvekstlærlingen var ved en institusjon for rullestolbrukere. Da lærlingene kom til Cork i januar, hadde de et språkkurs på engelsk før de begynte i praksis.

Ingeniørfirmaet hvor Jørgen har praksis, virket som et hyggelig sted å jobbe. Han ble gitt tillit til å utføre mange ulike oppgaver. Disse utførte han med meget bra inntrykk. Han har egen veileder her, som ønsker seg flere lærlinger fra Norge.

Sist oppdatert 12.03.2019