Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Praksis i Cork

Jørgen Østby Malterud - Klikk for stort bildeJørgen Østby Malterud Mina O. Sandvold Jørgen Østby Malterud, kontorlærling ved Raufoss videregående skole, er over halvveis i sitt praksisopphold i Cork.

Jørgen Østby Malterud - Klikk for stort bildeJørgen Østby Malterud Mina O. Sandvold I starten av januar reiste Jørgen til Cork i Irland. Foran han lå 14 uker med praksis ved CDGA Engineering. Praksisoppholdet er organisert av Internasjonalt servicekontor.

Besøk fra Raufoss

Forrige uke var Jørgens faglige leder, Mina O. Sandvold, på besøk i Cork. Hun forteller selv fra turen.

Etter mellomlanding på Heathrow, gikk turen videre med Air Lingus til Cork. Det er grønt der, i mars blomstrer påskeliljene, et vakkert skue for oss som kom fra snøen her i området. Irland byr på sin gjestfrihet. De er vennlige og imøtekommende på mange vis. Margaret og Irene i Green Horizons bisto oss under oppholdet. Margaret har hovedansvar for kontoroppgaver og boliger for ungdommer som de tar imot. Irene bygger nettverket med bedriftene og skaffer arbeidsplasser.

Flere lærlinger i Cork

Fire lærlinger fra vårt område har praksis i Cork, to fra Hedmark og to fra Oppland. Jørgen er eneste kontorlærling. Barne- og ungdomsarbeiderlærlingene var i barnehager i byen og på montessoriskole. Helse- og oppvekstlærlingen var ved en institusjon for rullestolbrukere. Da lærlingene kom til Cork i januar, hadde de et språkkurs på engelsk før de begynte i praksis.

Ingeniørfirmaet hvor Jørgen har praksis, virket som et hyggelig sted å jobbe. Han ble gitt tillit til å utføre mange ulike oppgaver. Disse utførte han med meget bra inntrykk. Han har egen veileder her, som ønsker seg flere lærlinger fra Norge.

Sist oppdatert 12.03.2019
Fant du det du lette etter?
Login for redigering