Peer Gynt i ny versjon

Tegneserieskaper Geir Moen  - Klikk for stort bildeTegneserieskaper Geir Moen DKS Oppland Elevene som går påbygging og TAF på Raufoss videregående skole fikk denne uka besøk av tegneserieskaper Geir Moen.

Tegneserieskaper Geir Moen har sammen med manusforfatter David Zane Mairowitz laget en tegneserieversjon av Henrik Ibsens dramatiske dikt «Peer Gynt». - Klikk for stort bildeTegneserieskaper Geir Moen har sammen med manusforfatter David Zane Mairowitz laget en tegneserieversjon av Henrik Ibsens dramatiske dikt «Peer Gynt». DKS Oppland Geir Moen har tidligere gitt ut tegneserie om de fire store, Bjørnson, Ibsen, Kielland og Lie, som bekjemper troll og kjøttetende zombier. Men denne gangen handlet det om Peer Gynt, som Moen har gitt ut i tegneserieversjon.

Fra dikt til tegneserie

Moen ga elevene en original innføring i klassikeren Peer Gynt. Elevene fikk innsikt i handlingen gjennom flotte illustrasjoner, og de fikk høre om utfordringer ved å overføre et dikt til tegneserieformat og om ulike virkemidler for blant annet å skape rytme og flyt.

Det ligger et nitidig arbeid bak, og Moen brukte hele tre år på noe Ibsen brukte et år på å lage. Elevene fikk høre at Ibsen «stjal» ideer fra både gresk mytologi og Shakespeare da han skrev Peer Gynt. Det var rene eventyrstunden å få høre om Peer Gynts sprell og løgner tidlig en mandag morgen.

Sist oppdatert 31.10.2018