Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Elever sørget for kongelig hagefest

Elever på hagefest  - Klikk for stort bildeKongeparet ønsket seg en hagefest, og yrkesfagelevene våre lagde en flott fest for 600 gjester! 

Bunadskledde guider står klare. - Klikk for stort bildeBunadskledde guider står klare.

Kongeparets hagefest for Innlandet ble arrangert på Maihaugen i Lillehammer tirsdag 13. juni. 200 stolte videregående-elever fordelt på ti skoler i to fylker kunne rette ryggen! De har levert en flott og profesjonell ramme rundt festen – akkurat som Kongehuset ønsket.

Møtested for folket

Hagefesten ble et møtested for Konge og Dronning, Kronprins og Kronprinsesse - og 600 inviterte fra Innlandet. Til et slikt møte hører også kultur, mat og drikke.

Elever fra 13 videregående skoler i Hedmark og Oppland sto for maten, pyntingen, underholdningen både på og utenfor scenen, og de stilte som bunadskledde guider og pressefotografer.

Ungdommenes engasjementet er en følge av at Kongehuset i 2016 startet et prosjekt med fokus på fagutdanning/yrkesrettet utdanning. De ønsket at yrkesfag skulle bli satt på kartet, og inviterte til et samarbeid med de videregående skolene om arrangementet.Kronprinsesse Mette-Marit, Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon koste seg på hagefesten på Maihaugen. - Klikk for stort bildeKronprinsesse Mette-Marit, Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon koste seg på hagefesten på Maihaugen.

Sterk elevtaler

Marte Sklet Johansen fra Lillehammer videregående skole, avdeling Sør holdt en modig og sterk tale om det å ta vare på hverandre. Sklet Johansen fortalte Kongeparet at det er brutalt å miste venner og medelever som ikke orker å leve lenger. Hun siktet til de mange triste dødsfallene som Lillehammerungdommen har opplevd i det siste. Kongeparet berømmet Marte for å klare å sette ord på dette viktige temaet.

Stort engasjement

Elevene har stått på ut over det normale, forteller lærerne som har vært med i forberedelsene. Men det er ikke bare elevene som har fått svinge seg. Lærere og andre ansatte har jobbet sammen for at dette skulle bli et minne for livet - for de kongelige gjestene, for de inviterte gjestene, men også for elever og ansatte. Det var en stolt arbeidsgjeng som pakket sammen på Maihaugen tirsdag kveld.

Stolte fylkesordførere

- Jeg er så stolt av elever og ansatte at jeg har mest lyst til å felle noen tårer i dag, sa en glad og rørt fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

- Dette betyr mye for yrkesfaget og jeg håper det er med på å gi inspirasjon til å velge yrkesfaglig utdanning. Jeg vil tro at denne innsatsen vil gi alle dem som har bidratt i dag en enorm stolthet for den flotte festen det ble for Kongeparet og alle som kom, tilføyde Hagen.Opplands fylkesordfører Even Aleksander Hagen og Hedmarks fylkesordfører Dag Rønning var stolte av elever og ansatte. - Klikk for stort bildeOpplands fylkesordfører Even Aleksander Hagen og Hedmarks fylkesordfører Dag Rønning var stolte av elever og ansatte.

Innlandets smaker - bearbeidet av elever

Det var elever fra de videregående skolene på Lillehammer, Raufoss, Storhamar og Midt-Østerdal som lagde maten. De har brukt lokale råvarer, planlagt, prøveprodusert, smakt og diskutert. 

Tirsdag var kokkejakkene nystrøket, forstykkene på plass og elevene kunne si "vær så god - det er servert".

Dronning Sonja ble servert av yrkesfagelever på hagefesten. - Klikk for stort bildeDronning Sonja ble servert av yrkesfagelever på hagefesten.

Geografisk og kunstnerisk spredning

Også på underholdningssida var det hentet krefter fra begge fylkene. Elever fra Stange videregående skole fremførte dans, sang og musikk til nummeret ”Vår beste dag” og sørget for fanfarene. Skarnes videregående skole underholdt med elever fra musikklinja før og etter programmet på scenen. Vinstra og Valdres vidaregåande skular bød på folkemusikk og dans. Konferansier og ungdomstaler kom fra henholdsvis Gjøvik og Lillehammer vgs.

Elever sørget for flott underholdning på hagefesten.  - Klikk for stort bildeElever sørget for flott underholdning på hagefesten.

Mange bidro med mangt

Elever fra Hamar var ansvarlig for pyntingen med blomster, og for å dokumentere hele arrangementet. Elever fra Lillehammer viste designtablåer (kjoler) og stilte med bunadskledde guider.

Se filmer

Fra hagefesten på Maihaugen 13. juni 2017

Elever på Raufoss videregående skole forbereder maten til festen  

Elever på Lillehammer videregående skole, avdeling Sør har siste innspurt på kjøkkenet

Publisert av Elin Stokkenes. Sist oppdatert 14.06.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering