Den viktige trafikksikkerheten

Veltepetter - Klikk for stort bildeVeltepetter Torild Svendsen Årets avgangselever ved Raufoss videregående skole har hatt en hel dag med trafikksikkerhet på agendaen.

Elever fra Vg2 og Vg3 deltok på temadag om trafikksikkerhet under fantastisk faglig bistand fra Utrykningsetatenes fellesutvalg (politi, brann, ambulanse), Smiso, Vegvesenet og Trygg trafikk.

Variert og innholdsrikt program

Nan Inger, som er ansatt som rusforebygger hos Gjøvik-politiet, og Stig Morten Seierstad som bistår henne i dette viktige arbeidet, startet dagen med en times givende foredrag i Raufosshallen.

Deretter ble elevene delt fire grupper. Alle gruppene skulle innom fire ulike stasjoner i løpet av dagen:

• Førstehjelp og politi.
  • Brannvesen og Smiso.
  • Veltepetter og Bråstopp – praktiske øvelser.
  • Trygg trafikk (Si ifra!-kampanjen).

Siste del av dagen ble alle samlet for å observere en fiktiv bilulykke med sterke virkemidler.

Midt på dagen fikk alle pølser og brus. Takk til servicetorg, bibliotek og vaktmester for hjelp med grilling. Vi ønsker også å takke alle som har bidratt til at dette ble en vellykket og lærerik dag for skolens avgangselever. Vi håper at alle elevene lærte noe viktig som de tar med seg i russetida og i livet for øvrig.

- Torild Svendsen

Sist oppdatert 11.04.2019