Dannelse på timeplanen

Elevene er klare for omvisning - Klikk for stort bildeElevene er klare for omvisning Ane Kristin Rogstad Elever fra Raufoss videregående skole har besøkt Norsk teknisk museum og Den norske opera & ballett.

Mandag 22. oktober reiste elever fra Vg3 ambulansefag, Vg3 og Vg4 TAF og fem lærere til Oslo for både faglig og kulturelt påfyll, samt sosialt samvær.

Teknisk museum

Første stopp var ved Norsk teknisk museum. Der fikk de omvisning av en av museumspedagogene. Temaene som ble berørt var blant annet den industrielle revolusjon. De fikk også en interessant gjennomgang av den medisinteknologiske utviklingen vi har vært gjennom.

Ballettforestilling

Etter dette ble alle fraktet til Oslo sentrum der de fikk seg en velfortjent matbit. Etter litt egentid i hovedstaden, ble elever og lærere med på en fin omvisning i operaen. Der fikk de se mange områder av operaen som publikum aldri tenker over. De lærte også mye om historien bak prosjektering og bygging av selv operahuset.

Forestillingen elevene fikk overvære var «Manon». Dette er en ballett skrevet av Sir Kenneth MacMillan. Historien finner sted i Frankrike på 1700-tallet og handler om valget mellom kjærligheten eller rikdom.

Elevene var godt fornøyde med dagen, og selv om flere neppe vil se en ballettforestilling på egen hånd i aller nærmeste framtid, var det en opplevelse i seg selv å være til stede på en ballettforestilling i operaen.

Sist oppdatert 31.10.2018