Astrofysikk på timeplanen

Astrofysikk med Knut Jørgen Røed Ødegaard - Klikk for stort bildeAstrofysikk med Knut Jørgen Røed Ødegaard Anita Lyngve Elevene som har fysikk 1 har hatt besøk av Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Astrofysikk med Knut Jørgen Røed Ødegaard - Klikk for stort bilde Anita Lyngve
Onsdag 12. desember fikk elevene som har fysikk 1 som programfag besøk av astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard. Han hadde med seg sin kone, Anne Mette Sannes, som til daglig jobber som science fiction-forfatter. Sammen har de skrevet science fiction-trilogien Ad Astra.

Ødegaard og Sannes ga et spennende og svært informativt foredrag innenfor astrofysikk. Elevene fikk høre om planeter, asteroider og svarte hull. Bygging av romheis og bosetting på måner og andre planeter vekket spesielt interesse hos elevene.

Science fiction-trilogien Ad Astra kan lånes på skolebiblioteket.

Sist oppdatert 13.12.2018